Bag Snaps Bornholm står i dag 2 venner – Simon Lorentzo Jensen og Jesper Kleine Rasmussen samt 3 gode venner – Lasse Rasmussen, Henning Grubb Jepsen og Kenn Jensen
Vi har gennem flere år i privat regi lavet vores egen chilisnaps, som har været vældig populær i vennekredsen. I 2015 opstod tanken om at sætte snapsen i produktion, og jagten på en producerende samarbejdspartner gik ind. Det førte os til Bornholm og til De Bornholmske Spritfabrikker i Nexø. Mødet med Bornholm og indehaveren Niels Frost Jensen og hans hustru Erna gjorde det klart, at vi havde fundet den perfekte samarbejdspartner. Niels deler nemlig vores store passion for snaps, og det tog os ikke lang tid at blive enige om at lege og eksperimentere med naturlige, økologiske ingredienser for at nå frem til en bornholmsk snaps af fineste kvalitet. En snaps brygget på stolte traditioner tilsat et moderne strejf, der pirrer nysgerrigheden og provokerer sanserne.
I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne. Derfor bliver alle vores snaps, som det eneste danske snapsebrand, leveret i en eksklusiv gavevenlig metalemballage.
Vi er i Snaps Bornholm dedikerede og 100% fokuserede på at give dig en god oplevelse med vores produkter. Vi glæder os til i fremtiden at byde på nye, innovative og spændende Snapse-varianter – f.eks. eksperimenterer vi lige nu med en gorgonzola-variant, der tegner lovende
Snapse er ikke længere en alkohol, som kun bruges til jule- og påskefrokoster. Snaps Bornholm har i samarbejde med Copenhagen Cocktail Academy ApS skabt en cocktail og en long drink, til hver er deres snapse varianter. Opskrifterne er specifikt kreeret til ære for hver enkelt snaps. En helt unik måde at bruge snaps på. Du finder opskrifterne og inspiration lige her.
Snaps No. 1
På de Caribiske øer Trinidad & Tobago finder man den pikante chili Trinidad Moruga Scorpion og andre spændende chilisorter. Trinidad Moruga Scorpion blev med sine hæsblæsende 2,009,231 scoville i år 2012 kåret som verdens stærkeste chili. Scorpion-navnet henviser til chiliens spids, der efter sigende skulle stikke som brodden fra en skorpion. Vi har bragt den & andre sorter hjem til vores mildere klima på Bornholm, hvor de får lov at varme denne chilisnaps.
Snaps No. 2
Overalt i landet på skrænter og i klitter hvor andre bærgivende buske oftest må give op, kan vi sent på året høste det syrlige bær, Havtorn. Vi har valgt at kombinere det med agurk og dild, og til trods for at sidstnævnte oprindeligt stammer fra Centralasien, forbindes det i dag især med de nord- og østeuropæiske køkkener. Kombinationen er vores bud på en snaps til Ny Nordisk madlavning.
Snaps No. 3
Figentræet har kultiveret Mellemøstens tørre og solrige klima så langt tilbage som nogen kan huske. Figenbladet er ofte brugt i klassisk malerkunst for at skjule nøgenhed, og fignen i sig selv har spillet en stor rolle i oldtidens myter og historier. Vores figensnaps har derimod ikke noget at skjule. Det er en fremstormende og modig smagsvariant, der viderefører frugtens fyldige og fugtige karakter.
Snaps No. 4
Europas hindbær, Asiens ingefær og Mellemøstens granatæble. Udover at disse frugter og rødder i deres oprindelige form byder på en lang række helbredsfordele, forenes de runde nuancer og skarpe noter desuden i en yderst frisk og velafrundet smagsoplevelse. Og smagen, ja, den passer da også til lige så mange situationer, som der er
lande i den store verden.
Snaps No. 5
Aztekerne og Mayaerne blandede det i deres kakaodrik for mange hundrede år siden i Mellemamerika. I dag blander vi vanilje i snaps på Bornholm. Vi har fået fingrene i nogle dejlige hele vaniljestænger, som vi flækker på langs og sænker ned i en skøn snaps. Efter nænsom filtrering, giver det en dejligt kompleks men drikkevenlig snaps.
Snaps No. 6
Citroner fik først en rigtig plads i det danske køkken for små 300 år siden, men blåbær har vi Skandinavien haft fornøjelse af længe. Den vokser særligt godt på Bornholm og giver i denne snaps en god balance. Sammen med en spiralskåret citronskal resulterer det i en snaps, der både napper i ganen og giver en behagelig eftersmag.
Snaps No. 7
Renæssancen for lakrids er stadig i fuld sving. Her i landet har vi længe gnasket på den sorte masse, der skabes fra en rod, som hovedsagligt trækkes ud af jorden ved Middelhavet, Mellemøsten og Asien. Det skal selvfølgelig også i snapsen. Vores lakridssnaps har bid, men indeholder en yderst dyb lakridssmag, der fylder længe i munden.
Snaps No. 8
Vores traditionelle bornholmske honningsyp har fået et twist. Blandingen af snaps og honning har i århundreder været en fast bestanddel af bornholmsk kultur, og populær blandt både lokale og besøgende. Vi har tilsat en knivspids chili, hvilket resulterer i en sød og rund snaps, der slutter med et lille bid.
Til flaskerne følger et fint rør, som flasken kanstå i.
Priser for en flaske:
Vi tager forbehold til prisændringer, tastefejl og variation i sortiment