Wagyu Bornholm er et bornholmsk forankret projekt, der kombinerer dyrevelfærd og naturskønne omgivelser med kød af høj kvalitet.
Wagyu Bornholm drives af landmanden Jeppe og skolelæreren Kasper, der begge har stor viden og interesse for kvægavl. Krydret med kærligheden til Bornholm vil vi producere kød af høj kvalitet under hensyntagen til dyrevelfærd og naturen.
Hemmeligheden bag den gode smag er, at fedtet hos en Wagyu er en integreret del af muskulaturen. Det intramuskulære fedt er kendetegnet ved at have en sundere fedtsyresammensætning med mindre mættet fedt og højere indhold af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer. Wagyu-kød indeholder også vitamin B, jern og essentielle aminosyrer.
Om foråret kommer dyrene på græs, hvor de agerer naturplejere på naturfølsomme områder omkring Brommevej udenfor Østerlars. Her gror blandt andet gøgeurt, som er afhængig af græssende kvæg. Hvis ikke områderne bliver afgræsset, vil de springe i skov og orkideerne forsvinder.
Hen over sommeren skal kalvene vokse sig store og stærke, inden de til vinter kommer på stald. Her vil de gå frit i dybstrøelse med halm, mens de får tilbudt foder udelukkende dyrket i nærområdet på Bornholm.
Læs mere på www.wagyubornholm.dk eller
Følg dyrene på www.facebook.dk/wagyubornholm